donderdag 2 mei 2013

#12: Microbloggen met Twitter

Twitter
Twitter is een internetdienst, waarbij de gebruiker korte berichten kan plaatsen van maximaal 140 tekens. Zo kort bericht wordt onder de gebruikers ook wel een tweet genoemd. Naast het plaatsen van berichten is het mogelijk om mensen te volgen, zoals vrienden, familieleden of kennissen. Daarnaast is ook mogelijk om op Twitter bekende mensen te volgen, zoals politicus, sporters, acteurs en actrices.

Bij het plaatsen van berichten kan gebruik worden gemaakt van tekens, symbolen en afkortingen: 
  • DM, Direct message gericht aan één persoon.
  • @ voor een gebruikersnaam, is gericht aan één persoon maar wel openbaar te zien voor iedereen.
  • RT, is doorstuurde tweet op Twitter
  • #, geeft het onderwerp van de tweet aan in een bericht om zo alle dezelfde onderwerpen bij elkaar te krijgen.

Twitter en bibliotheken
Voor bibliotheken is Twitter een handige tool om hun klanten te bereiken, dit komt omdat Twitter een groot bereik heeft. Bibliotheken zouden op twitter bijvoorbeeld nieuwe release van boeken, thema maanden of andere nieuwsberichten op kunnen aankondigen.

Ervaring
Ikzelf heb niet veel met Twitter, mede omdat ik denk dat mensen niet echt geïnteresseerd zijn in dingen die ik meemaak. Voor bekende mensen is Twitter interessanter, omdat zij veel meer benoemenswaardigheden meemaken, die leuk zijn voor de fans. Maar op toch mee te doen aan de Twitter hype, heb ik toch besloten om een Twitter account aan te maken.

Volg mij @JessicaKoerts

Geen opmerkingen:

Een reactie posten