zondag 5 mei 2013

eDing 6: Bellen via internet

Om videocommunicatie mogelijk te maken via het internet, moet er gebruikt gemaakt worden van één van de gratis diensten van Google Talk of Skype. Beide diensten geven de mogelijkheid voor de gebruiker om via een camera en microfoon contact te leggen met andere gebruikers via de computer. Skype biedt zelfs de mogelijkheid om te bellen naar vaste telefoonnummers. Het bellen naar vaste telefoonnummers is niet gratis. Er zal beltegoed moeten worden ingekocht om hier gebruik van te kunnen maken. Wel is het beltarief naar internationale telefoonnummers vele malen goedkoper, dan wanneer er wordt gebeld met de vaste telefoon.

Een belangrijk aandachtspunt voordat er begonnen kan met videobellen, is dat er van te voren getest moet worden of de netwerkverbinding wel stabiel is. Ook moet er gezorgd worden, dat de headset (microfoon) naar behoren werkt.

In het onderwijs neemt het gebruik van videocommunicatie ook steeds meer toe. Voor studenten die zich in het buitenland bevinden voor stage, is het op deze manier toch mogelijk om contact te houden met hun onderwijsinstelling, mede omdat het voor docenten niet altijd mogelijk is om stage bezoeken in het buitenland af te leggen. Maar ook bij niet aanwezige docenten kan dit uitkomt bieden, omdat de docent de lesstof kan uitleggen zonder dat hij hierbij aanwezig moet zijn.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar Skype, voor Skype heeft de gebruiker een apart account nodig en dus niet zoals bij Google talk een Gmail-account (email). Daarnaast biedt Skype de mogelijkheid om tegen betaling naar vaste nummers te bellen. En het belangrijkst punt vind ik dat meeste bedrijven dit middel gebruiken om, videoconferences mogelijk te maken. Daardoor is Skype in mijn ogen meteen al stuk professionelere dan Google Talk.

Jessica Koerts

Geen opmerkingen:

Een reactie posten