vrijdag 3 mei 2013

#15: Ontdek je plekje, ontdek Google Maps en Street View

Iedereen kent het wel je moet ergens heen maar je weet niet waar het is. Met Google Maps en Streetview is dit verleden tijd. Je typt het adres van plaats van bestemming in en op de landkaart wordt de bestemming gemarkeerd. Sinds elke jaren is zelfs ook mogelijk om de omgeving te verkennen.

Google Maps en Streetview
Google Maps en Streetview hebben veel functies zo kan de omgeving verkent worden door Google Streetview. Met het oranje poppetje kan er op straatniveau genavigeerd worden. Wel moet erbij worden gezegd dat het nog niet mogelijk is om alle straten te bekijken.

Het is met Google Maps ook mogelijk om de routebeschrijving naar de plek van bestemming te bekijken door de route in te vullen bij routebeschrijving, A en B. Hierdoor is het niet meer nodig om de route van tevoren uit te stippelen op de landkaart. Tevens kunnen er ook afbeeldingen worden geplaatst over interessante bezienswaardigheden of andere leuke afbeeldingen die met de bestemming te maken hebben. Sinds elke jaren is ook mogelijk om te bekijken welke buslijnen er langs de route lopen. Door erop te klikken krijg de gebruiker de reistijden te zien.

Net als bij vele zaken is privacy ook hier van belang, wanneer personen duidelijk in beeld zijn gebracht, worden deze van te voren door Google onherkenbaar gemaakt door het vervagen van het gezicht, voordat dit geplaatst wordt op Google Maps en Streetview.

Zelf maak ik ook dankbaar gebruik van Google Maps en Streetview, als ik ergens heen moet maar ik weet niet waar het precies is. Dan kijk van te voren altijd even snel op Google Maps en Streetview, zodat het geen onbekend terrein is meer voor mij.

Jessica Koerts

Geen opmerkingen:

Een reactie posten