vrijdag 3 mei 2013

#19: Sociale netwerken en wat er te doen is

Facebook is het grootste social netwerk op internet, met ongeveer 1 miljard accounts wereldwijd. Niet alleen voor het particulier gebruik is Facebook interessant, maar ook voor de zakelijke markt is Facebook steeds meer interessanter.

Om gebruik te maken van Facebook moet er een gratis account worden aangemaakt op de website van Facebook. Nadat dit is voltooid, biedt Facebook de mogelijk om contacten te gaan zoeken doormiddel van een je eigen bestaande emailaccount en natuurlijk kun je ook zelf op zoek gaan naar bestaande of nieuwe contacten. Om een pagina aan te maken voor een bedrijf, is het wel verreist dat er eerst een normaal profiel wordt aangemaakt. De gebruiker van dit profiel wordt vervolgens de beheerder van de (bedrijfs)pagina.

Op een Facebookprofiel of pagina kunnen mensen berichten achterlaten, maar ook de berichten liken en delen. Zodat ook andere gebruikers het bericht op Facebook voorbij zien komen en hierop kunnen reageren. Naast het versturen van berichten kunnen er ook games worden gespeeld op Facebook.

Facebook heeft als doel mensen met elkaar te laten socialiseren, iedereen kan er gebruik van maken, dus niemand wordt buitengesloten met Facebook.

Naast Facebook als sociale netwerk, zijn er nog toch tal van andere sociale netwerken, zoals Linkedin en Google+.

Jessica Koerts

Geen opmerkingen:

Een reactie posten