zondag 5 mei 2013

eDing 14: Videocommunicatie

Al eerder heb ik het gehad in mijn blogs over videocommunicatie, zoals ik toen heb aangegeven, zijn hiervoor gratis diensten beschikbaar, zoals Google Talk en Skype.

Naast de gratis diensten Skype en Google Talk, is er nog de betaalde dienst Adobe Acrobat Connect Pro. Met dit programma is het mogelijk om video te bellen met meerdere mensen face-to-face tegelijkertijd. Daarnaast heeft dit programma nog de functionaliteit om documenten te delen, waardoor de andere gebruiker wijzingen kan aanbrengen in een document. Ook kan de gebruiker zijn eigen scherm laten zien, onafhankelijk van tijd of plaats. Dit biedt voor het onderwijs dan ook zeker uitkomsten.

In mijn vorige blog werd gesproken over een computer, naar computer te laten bellen. Maar niet alleen dit is mogelijk, ook het bellen naar stand-alone videocommunicatiesysteem is mogelijk. Dit betekent een apart systeem met een eigen besturingssysteem, die rechtstreeks op het internet wordt aangesloten. Vervolgens kan er gebeld worden naar een andere stand-alone videosysteem. En tot slot is het nog mogelijk om videobellen te met de smartphone, hierbij wordt gebruikt gemaakt van de camera en de microfoon van de smartphone. Het videobellen op de smartphone zal in de toekomst steeds meer toenemen, met waarschijnlijk zelfs nog 3d mogelijkheden.

Jessica Koerts

Geen opmerkingen:

Een reactie posten