vrijdag 3 mei 2013

#14: Instant messaging Instant bla bla of uhhuh?

Vele mensen maken dagelijks gebruik van instant messaging, het is dan ook niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Want wie gebruikt er nu niet Skype of WhatsApp?

MSN
Jarenlang heb ik gebruik gemaakt van MSN, omdat iedereen dit medium tot zijn beschikking had. Hierdoor ging communiceren makkelijk en snel. Maar sinds begin 2013 bestaat MSN niet meer, omdat MSN is overgenomen door Microsoft. Het product gaat vanaf nu verder onder de naam Skype.

Skype
Net als bij MSN, kun je bij Skype chatten, maar ook gebruik maken van video-opname met geluid. Deze tool is voor mensen die familie, vrienden en kennissen in het buiten hebben wonen, dan ook een ideale oplossing om zo toch te kunnen blijven communiceren.

Natuurlijk spelen andere bedrijven hier handig op in, Facebook heeft bijvoorbeeld al een Facebook Messenger voor de smartphone ontwikkeld waarbij de gebruiker de mogelijkheid heeft om te chatten met andere gebruikers. De Facebook Messenger heeft niet de functies om ook beelden en geluid te gebruiken, dit zal in de toekomst ook mogelijk worden.

WhatsApp
Deze tool maakt de laatste jaren een grote opmars, omdat het versturen van berichten gratis is. Het is hierdoor niet zoals bij een sms-bericht dat voor elk bericht betaald moet worden. Daarnaast hebben vele mensen hun telefoon bij de hand, hierdoor zijn ze op elk tijdstip van de dag bereikbaar.
 
Ook voor projecten is het hebben van WhatsApp een aanrader, zo kunnen er groepsgesprekken worden opgezet, waardoor iedereen op de hoogte is wat gaat gebeuren en wanneer.

Jessica Koerts

Geen opmerkingen:

Een reactie posten