donderdag 2 mei 2013

#eDing 17: Samenwerkingsomgevingen

De samenwerking tussen studenten onderling kan worden ondersteund  door een digitale of de elektronische leeromgeving. Via deze omgeving communiceren en maken de studenten hun opdrachten.

Binnen de Hanzehogeschool wordt geen gebruik gemaakt van een dergelijke samenwerkingsomgeving, zoals: Vyew en Basecamp wel gebuikt de hogeschool het intranet mijnhanze.nl en BlackBoard Learn als elektronische leeromgevingen.

Blackboard Learn heeft veel functies, die een samenwerkingsomgeving ook bevatten. De grote verschillen tussen de leeromgeving van de Hanzehogeschool en eerder genoemde samenwerkingsomgevingen is dat er geen gebruik kan worden gemaakt van de videoconference, gezamenlijk bloggen, kennis delen in een wiki, projectplanning bijhouden en het belangrijkste gezamenlijk en tegelijkertijd in één document werken.

Als samenwerkingsomgeving zou ik mijn hogeschool Basecamp adviseren, door de vele functies die dit programma heeft, is dit programma ideaal voor projecten. Zo kunnen er afspraken worden gepland op de kalender, discussies worden gestart en to-do-lists worden opgesteld. Ook werkt de applicatie van dit programma met vele merken als Android, Windows Phone en iOS (Apple).

Jessica Koerts

Geen opmerkingen:

Een reactie posten